+Follow








Hey readers♥. I'm Nurulsyahira Amira Abd Hamid . 16 years old. Stay at Perak. In relationship with Muhammad Azmin ♥ . Please be nice here and no haters or copypaste here. Thankyou :D facebook


Meet The Owner
Just walking and walking to future

Name : NurulSyahira Amira Abd Hamid
Famous as : Mira and Anak Bear
Birthday : 08/09/1997
Age : 16 years old :)
Stay at : Perak
Status : In relationship

Favorite:
- Make a new friendship
- Blogging
- Chocolate, m&m
- Domo
- Blue, Purple , Red , Pink , White , Black
- Readers, followers

Non-favorite:
- Anons, Haters
- Liar, Arrogant
- Slow internet line
- To forget someone we were close to him/her.
- Hypocrite
- Insects
- Timeline




Be the best, dont dissapointed someone
Get something wrong in here? Ask me!



Behind the skin
Some people help me :D

Originally layout by Aulia Septiya
Big helped from Gyapo and Capitol
Other from Adobe Photoshop CS5, Photoscape, Ziera and Colourlovers

17/6/2013
Monday, June 17, 2013 @ 10:25 PM // leave a comment? [0 letters]


/Assalamualaikum\


Bila aku pindah sekolah kat sini. Ada lah juga orang tanya aku , kenapa orang panggil aku Anak Bear. Hahaha . Masa aku darjah 2, ada lah budak lelaki seorang ni. Nama dia Naim. Aku ingat lagi , masa tu Naim duduk depan aku. Naim asyik kacau aku je. Sebab aku budak baru masa tu. Memang lah kena buli. Lepas tu , naim dengan siapa entah. Aku dah lupa. Diorang panggil aku Anak Bear. Hmm , sampai sekarang aku tak tau kenapa diorang panggil aku anak bear. Mungkin sebab masa tu aku pakai kotak pensil yang ada gambar bear tu kot? hahaha . Masa aku sekolah rendah , aku kurus tau :* . Hahaha , bila naik form 1 , berat aku dah naik -.-" . Dua minggu lepas kot , aku tengok gambar aku masa aku form 1 dan aku macam " Err , aku ke ni ? " . Haha , sumpah , lainnya muka aku masa form 1 dulu. Bila naik form 2 , form 3 dah lain. Dah tak tembam macam form 1. Form 4 ? hmm , no comment lah XD

Sampai sekarang panggilan tu melekat lagi kat aku. Ada je yang panggil aku anak bear. Bila kawan lama aku chat dengan aku je. Mesti panggil anak bear. Nama aku yang Mira tu entah kat mana diorang pegi buang. Heih , kat sekolah ni tak ramai yang panggil. Yang selalu panggil aku anak bear pun Aidil , kelas 4A . Jumpa aku je , anak bear. Heih , agaknya dia tak reti beza antara manusia dengan anak bear. Kan ? o.O

Teringat pulak masa darjah 3. Main surat  dengan budak laki kelas aku. Sengal betul . Bila ingat , rasa lawak pun ada masa kena kantoi dengan ustazah dalam kelas sebab main surat XD . Maklumlah , budak-budak lagi masa tuu. Mana nak tau semua tu. Ye takkk ? Masa aku darjah 3 , aku memang pemurahhh . Aku asyik bagi duit kat Hamidi. Bila dia minta , aku bagi. Yelah , masa tu aku mana tau apa-apa . Bila ada duit lebih je , aku mesti bagi kat diorang. Haih , bila ingat balik , rasa rindu gilaaaaaaaaaaaaa.

By the way , hari ni aku tak tau lah , kenapa aku rasa sedih sangatt dan sejak akhir-akhir ni aku asyik rasa sakit. Hari sabtu lepas , aku rasa susah sangat nak bernafas. Aku tak tau kenapa. Td kawan aku tanya kenapa sesak nafas. Aku pun cakap " Entah. Nak mati lah kot " . Terus dia cakap " Mulut. Dah puas sangat ke hidup ? " . Okayyy , sorry ye kawan. Gurau je pun. Tak maksudkannya --" . Kalau kawan lama aku , confirm tapak tangan dah melekat kat pipi aku. hahaha. Masa form 2 , aku selalu rasa sesak nafas. Nak cakap asma , aku mana ada asma. Lepas tu sakit pinggang. Nak cakap gastrik , aku mana ada gastrikk. Aku selalu rasa sakit pinggang belah kiri. Kawan aku lagi lah. Kawan aku cakap " Sakit buah pinggang kot " . Haih , risau risau risau.

Paling sakit pun masa form 2 je lah. Masa tu tengah lepak dengan kawan. Mai datang sakit, aku rasa macam nak tikam orang masa tu. Haha , Sakit woi , rasa macam dah tak leh nak bangun. Dulu mak aku nak bawa aku pergi klinik , tapi aku bagi alasan. Lama tu , tengok-tengok dah okay . Form 3 memang takda masalah. Tapi sekarang , sakit tu datang balik. Tahan je lah. Yang kawan aku pulak , paksa aku pergi klinik. Sorry sikit , mak ayah aku pun tak boleh paksa , ni kau nak paksa aku. Memang tak lahh. Sorry ye :3

Dalam kelas. Masa Agama Islam , masa tu aku dah mula rasa sakit. Tapi sikit je. Kepala aku rasa pening. Rasa nak muntah pun ada. Apa kena dengan aku hari ni ? . Aku rasa sedih semacam je hari ni. Tak tau lah kenapa. MA'A pulak tak datang sekolah. Bila aku sampai sekolah. Beratur apa bagai. Aku mula ushaa dan aku macam " Mana dia ni , mana dia ni. Takkan tak datang sekolah lagi kot ?  .__. " . Masuk kelas , kawan dia duk sebut nama dia, macam mana lah aku nak tahann kalau macam niii :(

Dalam kelas tadi. Aku bertengkar dengan kawan aku. Dia cakap aku punca dia buat salah masa buat pembetulan mathematics. Aku geram , aku marah dia. Bertengkar bukan main. Sampai kawan aku cakap , aku macam nak nangis. Hehh ? Nangis ? Sorry , aku tak nangis. Suara aku kalau tengah marah , memang macam tu. aku bukannya menangis --" . Takda masa nak menangis. Saya okay , saya dah besar :p .  Haih , sabar aje lah. Okay bye