+Follow








Hey readers♥. I'm Nurulsyahira Amira Abd Hamid . 16 years old. Stay at Perak. In relationship with Muhammad Azmin ♥ . Please be nice here and no haters or copypaste here. Thankyou :D facebook


Meet The Owner
Just walking and walking to future

Name : NurulSyahira Amira Abd Hamid
Famous as : Mira and Anak Bear
Birthday : 08/09/1997
Age : 16 years old :)
Stay at : Perak
Status : In relationship

Favorite:
- Make a new friendship
- Blogging
- Chocolate, m&m
- Domo
- Blue, Purple , Red , Pink , White , Black
- Readers, followers

Non-favorite:
- Anons, Haters
- Liar, Arrogant
- Slow internet line
- To forget someone we were close to him/her.
- Hypocrite
- Insects
- Timeline




Be the best, dont dissapointed someone
Get something wrong in here? Ask me!



Behind the skin
Some people help me :D

Originally layout by Aulia Septiya
Big helped from Gyapo and Capitol
Other from Adobe Photoshop CS5, Photoscape, Ziera and Colourlovers

3 bulan^^
Friday, July 5, 2013 @ 12:00 AM // leave a comment? [0 letters]


/Assalamualaikum\

Okay , hari ni 4/7/13 , hari khamis. Aummmm , hari ni cukup tiga bulan aku couple dengan amin^^. Dannn nak tau tak apa dia? Minggu ni , minggu yang palingggg aku suka^^ . Aku nak cerita pun malu malu. Sebab aku dapat rasa yang dia baca blog aku walaupun dia cakap yang dia tak baca pun sebab tak ada link blog aku ni. Kkk , tau mengarut. Memang macam ni bila nak mulakan cerita. hahaha.

Sumpahh , aku happy sangat dengan dia^^ . Dah lama aku tak rasa perasaan ni sejak aku putus dengan zulhilmi. Bila aku dengan amin , aku dah lupa semuaa pasal zulhilmi. Aku dah tak ingat langsung kat dia. Tak ingat dan tak kisah pun. Tapi tu lah , hari tu amin ada sebut pasal zulhilmi. Dia cakap carta hati lah , cukup indah lah. Purfff , dia tau semua tu pun sebab dia ada baca blog ni. Haih , lupakan. Cerita lama , jangan dikenang lagi. Sekarang ni cuma amin , amin , amin , amin jee. haha , yayaya. Ni penangan cinta dari amin. hahaha. Wuhooo , malunyaa nak cerita pasal dia. hahaha

Hari ahad lepas, tiba-tiba je amin hantar mesej kat aku. Dia suruh aku online, lepas tu dia tiba-tiba je tanya. Dia cakap " Mira nak yang mana " . Kkk , aku pun fikir , nak apa. nak apa benda --" . blur je masa tu. haha , lepas tu dia hantar gambar. Aummm , gambar Owl Necklace!^^ . Aku dah lama nak rantai tu. Sejak form 2 lagi. Lepas tu , amin ada cakap kat aku kalau nak rantai tu, kena minta sendiri. Haih , sepanjang couple, aku tak pernah jumpa dia. hahaha , cuma terserempak macam tu je. Nak minta sendiri tu aku rasa haihh , susahnyaa. macam mana nak minta nii. Susah susah susah. haa, lebih kurang macam tu. Esok tu , kat sekolah . Masa rehat aku nampak amin, masa tu aku dah fikir nak minta ke tak. Last-last aku panggil dia, aku minta owl. Amboi , berani. haha, tahan malu masa tu XD

Tapi dia tak bawa. Padahal tertinggal kat petaling jaya :3. Lepas panggil , masuk je kelas. Jangan cakap ahh , jadi gila bayang aku. haha , senyum sorang-sorang. Wan pulak dah tengok semacam kat aku. Malu gilaa masa tu. Tapi yang paling aku tak boleh lupa masa hari selasa tu lahh :) . Seriuss , aku memang tak boleh lupa. Sebab tu first time aku jumpa dengan dia, jalan dengan dia , bercakap dengan dia. Rasanyalahhh . hahaha . Tu pun sebab terserempak dengan dia. Masa tu , hanya Allah je yang tahu perasaan aku macam mana. Yayaya, hati aku berdebar gilaa :D . Sembang dengan dia masa tu , macam apa entah. susah pulak nak cakap XD. Tapi sampai kat koperasi , dia lastik aku dengan getah --" . Hahaha , tapi tak rasa pun. Aku perasan pun masa getah tu jatuh kat kasut aku. haih , amin amin.

Hari rabu , lepas habis perjumpaan. Aku tunggu ayah aku. Aku tunggu sorang-sorang. Lepas tu aku nampak amin datang. K . Masa tu aku rasa nak lari je. Nak menyorok kat mana-mana je. haha , sengal je aku rasa. aku rasa malu sangat dengan dia. Aku pun tak tau kenapa aku rasa berdebar sangat bila dengan dia. Bila dia pandang aku, aku asyik pandang arah lain je. Kejap pandang atas , kejap pandang tepi. Jadi tak tentu arah. haha XD . Hari ni pulak , aku cuma jumpa dia sekejap jee. Sebab dah nak balik masa tuu. Sekejap je jumpa. Kalau dikira, ni kali ketiga aku jumpa diaa. Amin minggu ni , memang lainn. Tak pernah dia jadi macam ni. Aku rasa gembira bila dengan dia^^ . haih , parah parah parah. hahaha


Sepanjang minggu ni. Amin selalu call aku. K. suara dia. betul-betul buat aku lemah. hahaha. Aku suka dengar suara dia. Tak tau lah kenapa. Tapi aku suka :) . Lebih-lebih lagi suara bila dia mengantuk. haha , lain sangatt . Tapi yang buat aku melting, bila dia panggil nama aku banyak banyak kali. Panggil " Miraa , miraa miraa " . Hadooo , tak boleh lupa. haha , yang buat aku rasa macam budak-budak. Bila dia cakap " Alololo alololo " kat aku . K , aku rasa macam budak kecik je aku ni bila dia cakap macam tu. Bila dia buat macam tu, aku rasa nak gelak je XD.   By the way , aku cuma nak cakap yang aku sayang sangat kat dia. Sumpah , aku sayang sangat :) . Ya Allah , aku dah jatuh cinta. hahaha XD . Haih , aku rasa kalau amin baca ni, maunya dia gelak. hahaha , malu oiii.


#Ya Allah, kalau Azmin itu jodohku , engkau kekalkanlah hati aku dan hati dia. Pelihara kanlah cinta aku dan cinta dia agar tidak melebihi cintaku terhadap mu Ya Allah. Aamiin :)#


Aku yang dulu bukanlah yang sekarang. Dulu ditendang sekarang ku disayang. Dulu aku menderita. Sekarang aku bahagia. Bahagia bersama dia^^ . #Pergh , lama tak menjiwang. hahaha , babai~

                              Muhammad Azmin Bin Azizan